Vraňanští nastříleli Tuhani 12 branek

01.06.2015 12:36

V rámci 24. kola jsme v neděli 31. května zajížděli pro povinné 3 body do Tuhaně.

Před začátkem utkání nám však kouč Herenčár kladl na srdce, abychom svého soka nepodcenili. Sokol Tuhaň sice utrpěl v průběhu tohoto ročníku několik výrazných porážek, přesto však dokázal některé soupeře potrápit či dokonce porazit. Z jarní části soutěže stojí za zmínku například prohra 2:4 s Velkým Borkem B či výhra 3:0 nad Nebužely.

Naším záměrem tak bylo, vytvořit si co nejrychleji alespoň pětigólový náskok a rozhodnout zápas. Ke splnění tohoto cíle nám stačilo kolem 20 až 25 minut, v poločase jsme vedli již o 7 branek – 0:7.

S úvodem druhé půle jsme prakticky ihned přidali další trefu. Následné dvojité střídání, kdy odešli pracovití hráči Zych a Frič, se ovšem negativně projevilo na naší obranné hře a domácí trestali. Dvěma rychlými góly korigovali na průběžných 2:8.

Poté se však naše hra urovnala a branky začaly znovu padat na správné straně. Od vyššího gólové přídělu uchránil Tuhaň pouze brzký konečný hvizd. Vraňany zvítězily 2:12.

Hrdinou střetnutí se stal pětigólový nenasytný střelec Švejcar, jenž se už v sobotu čtyřikrát prosadil za dorost. Dorostu však ani jeho čtyřgólový příspěvek na body nestačil (dorost prohrál 5:4 v Nelahozevsi) a tak tentokrát nechtěl nic ponechat náhodě.

Domácí je potřeba pochválit za to, že unesli průběh utkání a neuchylovali se ke zbytečně tvrdé hře.

V příštím kole přivítají Vraňany na svém hřišti Vysokou B. Zápas, který byl původně plánovaný na sobotu, se kvůli pořádání Dětského dne na hřišti AFK přesunul na neděli 7. června od 14:00.

 

Sokol Tuhaň 2:12 AFK Vraňany

Góly AFK: 5 Švejcar, 2 Raichl, 2 Páko T., Frič, Hanzlík, Hrdlička

Sestava AFK: Brincko T. – Zych, Herenčár (K), Rabinčák, Vyšata – Hanzlík, Frič, Hrdlička, Švejcar – Raichl, Páko T.

Střídání: Jaromiš -> Zych, Tesařík -> Frič

—————

Zpět