Vraňáci v Řepíně uspěli

13.09.2015 20:47

Ve 4. kole cestovalo vraňanské AFK do Řepína, kde chtělo odčinit minulou vysokou porážku v Čečelicích (6:1).

Do duelu vstoupily Vraňany o dost aktivněji než v minulých zápasech. Již v 5. minutě překvapil drzou kličkou domácí obranu Švejcar, jenž se uvolnil a tvrdou střelou z úhlu prostřelil gólmana - 0:1. Vraňanský útočník těžil zejména ze spolupráce se svým dorosteneckým kolegou Mikulou. Souhra těchto dvou mladíků dělala řepínské obraně velké problémy.

Necelou čtvrthodinku poté se Herenčár postavil k rozehrávce přímého kopu, poslal na branku střílený centr, který domácí brankář neudržel, a Vraňáci se radovali podruhé – 0:2.

Když si kapitán Vraňan ve 24. minutě vyběhl z obrany, byla z toho nejhezčí akce utkání. To si Herenčár narazil balon na levé straně pokutového území, zatáhl míč k brankové čáře a následně Fričovi naservíroval přesnou přihrávku před prázdnou klec – 0:3.

Čtvrtý gól následoval prakticky ihned. Ruszo si našel odražený míč po standartní situaci a poslal ho přesně k levé tyči – 0:4.

Vraňanští mohli přidat i další zářezy, jež by otupily veškerou snahu Řepína. Znovu se však neprosadili a domácí fotbalisté se tak postupně začínali dostávat do hry.

Ve druhém poločase si Vraňanští hlídali vypracovaný náskok a řepínská rezerva přebrala iniciativu. Veškeré snažení domácích ale ztroskotalo na bojovné obraně hostů nebo na strážci vraňanské svatyně Mikšovi.

Řepínští v závěru utkání hráli velice tvrdě a zákeřně, což odnesl zraněním Mikula. Fanoušci domácích své miláčky za ostré zákroky dokonce odměňovali potleskem, tolik asi k úrovni slušného a sportovního chování v Řepíně.

Souboj řídil velmi přesně rozhodčí Blahout, jenž si zaslouží velkou pochvalu. I oba pomezní rozhodovali nezaujatě a přispěli hlavnímu sudímu k dobrému výkonu.

Velice dobrý zápas odehráli především Švejcar, Herenčár a gólman Mikš, klíčovou zásluhu na výhře má ale zlepšená hra celého týmu.

 

TJ Řepín B 0:4 (0:4) AFK Vraňany

Branky: 5' Švejcar, 18' Herenčár, 24' Frič, 26' Ruszo

Sestava AFK: Mikš - Brincko G., Herenčár (K), Rabinčák, Vyšata - Bulíř, Frič, Hrdlička, Mikula - Švejcar, Ruszo

Střídání: 72' Páko L. -> Brincko G., 76' Brincko T. -> Mikula

 

—————

Zpět