Vraňany dostaly půltucet gólů

11.09.2015 17:51

Ve třetím kole zajížděli Vraňáci k mistrovskému utkání do Čečelic. Sokol Čečelice v minulé sezoně sestoupil a je tak ve čtvrté třídě nováčkem. Před duelem s AFK vytěžil ze dvou zápasů plný počet šesti bodů a dá se říci, že byl mírným favoritem.

Vraňanští však v nedávné době narazili i na mnohem lepší týmy a dokázali se s nimi měřit. Na jaře 2015 sehráli poměrně vyrovnaná utkání i s nejlepšími celky soutěže – s Romou Neratovice (1:3), s Liběchovem (0:3) i s Byšicemi (1:0), které dokonce pokořili. V tomto období se nicméně Vraňany prezentovaly daleko lepšími výkony, jež stály na pevné obraně a na týmové hře a bojovnosti.

Letos se Vraňáci prozatím hledají a v žádném z dosavadních třech vystoupení nehráli optimálně. V tom posledním narazili na prvního silnějšího soupeře a hned z toho byl výprask 6:1. 

Obrana nastupuje v novém složení a zatím to rozhodně není ono. AFK před sezonou posílil z SK Praha 4 obránce Hettner, jenž na místě předstopera nehraje ještě úplně podle představ a očekávání. Navíc se díky tomu Rabinčák často stěhuje na kraj obrany, kde se mu dlouhodobě nedaří. Loni hrál přitom ve středu obrany velice spolehlivě. Ani zbytek týmu není v ideální pohodě, o nějaké souhře nemůže být ani řeč.

Ale snad na tom nejsou Vraňanští až tak zle, aby dostávali 5 branek za poločas. Pětibrankový příděl jim dokonce Čečeličtí dopřáli během 27 minut v rozmezí od 18. do 45. minuty. 

První gól padá na vrub gólmanovi Brinckovi, jelikož střela z hranice vápna šla přímo doprostřed branky. Další 2 padly z ofsajdu, oba asistenti rozhodčího byli totiž z Čečelic. Jenže za to si mohou Vraňáci sami, protože ze svých řad nezajistili žádného pomezního. Na zápase se byl podívat Jiří Hrdlička, kterého ale nikdo neoslovil.

Ve druhém poločase byli domácí stále lepší, ale asi i díky uspokojení již přidali pouze jednu branku. Hosté se zmohli na mírnou korekci skóre jen díky nařízené penaltě, kterou proměnil Hettner. Předvedenou hrou v některých momentech dokonce připomínali žákovské mužstvo. Místo toho, aby si každý hlídal svého protihráče nebo případně prostor, běhali zmateně směrem k míči.

Uvidíme, jestli Vraňany facka v podobě výrazné prohry probere, nebo budou i k dalším zápasům přistupovat stejným, nezodpovědným způsobem.

 

Sokol Čečelice 6:1 (5:0) AFK Vraňany

Branky: Radomil 2, Kacprzak, Resl, Černý, Szen - Hettner z PK

Sestava AFK: Brincko T. - Rabinčák, Hettner, Herenčár (K), Vyšata - Švejcar, Frič, Hrdlička, Brincko G. - Raichl, Zych

Střídání: Mikš -> Herenčár, Tesařík -> Zych

—————

Zpět