Vítězná domácí derniéra

07.06.2015 22:31

Dnes jsme se v předposledním utkání sezony rozloučili s domácím prostředím. Loučení to bylo, ač po velkém boji, vítězné. Vysokou B jsme totiž porazili 2:1. Úvod klání byl v naší režii, z několika šancí jsme ovšem skórovali pouze v jednom případě. To když Raichl zužitkoval Švejcarův přesný centr a hlavičkou otevřel skóre – 1:0.

Obraz hry se postupně vyrovnal a hosté začínali hrozit. Vypracovali si pár velice slibných šancí, vyrovnávající trefu však vstřelili až po obrovské chybě naší obrany. Vyšata se nedohodl s vyběhnuvším gólmanem Brinckem a hostující útočník skóroval do prázdné branky – 1:1.

Na obdržený gól jsme sice dokázali zareagovat ještě v prvním poločase, když Raichl podruhé rozvlnil síť, branka ale nebyla uznána kvůli údajnému faulu. Jaký zákrok byl posouzen jako nedovolený, ví jedině hlavní sudí dnešního zápasu. Přímo na trávníku tuto skutečnost nikomu neprozradil, takže o ní lze pouze spekulovat. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas nabídl další porci vyrovnaného fotbalu s šancemi na obou stranách. Rozhodčí pokračoval v nenápadné, avšak soustavné podpoře hostí. S ubíhajícími minutami začínalo být jasné, že další případný vstřelený gól rozhodne o vítězi. Po povedeném závěru, kdy jsme Vysokou výrazně tlačili, jsme se nakonec dočkali my. O vítěznou branku se postaral, přibližně 3 minuty před koncem, z dorážky svým druhým gólem vraňanský kanonýr Raichl - 2:1.

Vraňany se po výhře posunuly na 7. příčku, na jaře již získaly dvojnásobek své podzimní sbírky – 24 bodů.

V posledním kole se představíme v Lobkovicích, utkání s pátým celkem soutěže odehrajeme v neděli 14. června od 17:00.

 

AFK Vraňany 2:1 FK Vysoká B

Góly AFK: Raichl 2

Sestava AFK: Brincko T., Brincko G., Herenčár (K), Rabinčák, Vyšata – Bulíř, Frič, Hrdlička, Švejcar – Páko T., Raichl

Střídání: Jaromiš -> Vyšata, Zych -> Herenčár, Páko L.-> Brincko G.

—————

Zpět