Pro dobrotu na žebrotu

30.09.2015 16:51
Předsezónní rozhodnutí, zvolit skupinu skupinu A mělnické IV. třídy (místo ve skupině B přenechaly Vraňany na poslední chvíli Nové Vsi) se ukazuje jako velmi nešťastné. Zatímco skupině B na prvním místě vévodí spomyšlské SK, které při vší úctě stěží dosahuje kvalit mužstev Čečelic, Velkého Borku B či Ovčár B, v té své se Vraňáci plácají uprostřed tabulky.
 
Kdežto ostatní týmy využívají svého pomezního k vyztužení obrany, poněvadž jimi pověřený asistent sudího rozhoduje hraniční situace (v tom lepším případě pouze ty hraniční) ve prospěch svých, Vraňanům při výjezdech na cizí hřiště takový člověk většinou chybí. A když už mají svého lajnového, často přehlédne ofsajd protivníka, jelikož jímž povětšinou bývá předseda klubu, který se věnuje hře a díky tomu se občas plně nekoncentruje na odhalování zakázaného postavení soupeře.
 
I při utkání ve Mšeně bylo pár gólů z ofsajdového hlediska podezřelých. Z pozice hráče nedokážu posoudit, zda měly platit nebo ne. Podle mého názoru se však i náš pomezní nepohyboval v takových místech, aby o nich mohl jednoznačně rozhodnout.
 
V zápase s tabulkovým sousedem jsme nebyli výrazně horší, v prvním poločase jsme soupeře většinu času dokonce přehrávali.
Inkasovali jsme po chybě v rozehrávce již ve druhé minutě, na 1:1 dokázal srovnat po přesném míči za obranu ve 21. Hanzlík.
 
O přestávce ovšem vystřídal nemocný kapitán Herenčár a druhé dějství se vůbec nevyvedlo. Rozhodly 2 slepené branky v 57. a v 60. minutě. Domácí přitom využívali jedinou zbraň. Při dlouhých autech a rozích se natlačili do branky a znemožňovali pohyb našemu golmanovi, s čímž jsme se nedokázali vypořádat.
 
 
Za stavu 3:1 jsme se pokusili otevřít hru a s výsledkem něco udělat, z čehož nicméně praměnily pouze další dva góly v naší síti. Ze Mšena jsme tak odjeli s prázdnou a máme o čem přemýšlet.
 
Popáté z šesti mistrovských střetnutí zklamal sudí. V 84. minutě chtěl Frič urychlit rozehrávku trestného kopu, což mu znemožňoval mšenský záložník Hnizdil, který stál přímo před míčem. Frič do něj balon kopl, aby na tuto skutečnost upozornil rozhodčího Prince. V takových situacích se obvykle uděluje bránícímu hráči žlutá karta za úmyslné zdržování hry. Hnízdil reagoval na Fričovo počínání výbuchem vzteku, když mu v následné strkanici dokonce sáhl pěstí do obličeje. V žádném případě se nejednalo se o žádný tvrdý úder, přesto měla následovat jasná červená karta za nesportovní chování. Princ udělil hříšníkovi žlutou se slovy: Klid, Dane.''
 
 
SK Mšeno B 5:1 (1:1) AFK Vraňany
 
Branky: 2' Hrdlička, 57' Zabilanský, 60' Zombor, 77' Hnízdil, 87' Kolumpek - 21' Hanzlík
 
Sestava AFK: Mikš - Zych, Rabinčák, Herenčár (K), Vyšata - Švejcar, Frič, Hrdlička - Ruszo, Raichl
 
Střídání: 46' Páko T. -> Herenčár, 61' Jaromiš -> Raichl, 78' Krištof -> Vyšata,
88' Krejžík -> Ruszo

—————

Zpět