Vraňanští vysoko zvítězili, přesto nehráli ideálně

31.08.2015 13:16

Ve druhém zápase sezony doma Vraňanští přivítali Sokol Tuhaň. Hostujícímu outsiderovi nakonec nastříleli 10 branek, odvedený výkon ovšem tak přesvědčivý nebyl. 

Aktivně hrající hosté se dokonce jako první gólově prosadili. Díky chybě vraňanské defenzivy se po nesmělé akci hostů trefil Semerád - 0:1.

Po dalších 10 minutách však srovnal Švejcar, když nadvakrát překonal golmana a zařídil důležitou branku - 1:1

Vraňanský klenot ještě v prvním poločase zkompletoval hattrick, jedním zásahem přispěl Raichl a při odchodu do kabin již platilo 4:1 ve prospěch modrobílých. 

To i přesto, že za stavu 2:1 odpustil rozhodčí hostům jasnou červenou kartu. Unikajícího Švejcara ve 35. minutě zastavil až brankář, tedy logicky i poslední hráč hostů, nedovoleným způsobem a sudí nepochopitelně sáhl po kartě žluté barvy.

 

Do druhé půle znovu vstoupila lépe Tuhaň, svou snahu ale nedokázala přetavit v branky a nabídla tak domácím možnost brejků. V 55. minutě přidal pátý gól Vraňáků Raichl a bylo rozhodnuto. 

Po několika střídáních se poté prosazovali především mladí hráči AFK. K zářezům Romana Páka (2), Lukáše Páka a Rusza přidal svůj čtvrtý úspěch v tomto duelu Švejcar. Vraňany tedy zvítězily vysokým rozdílem 10:1, třebaže herně zklamaly.

Slabá Tuhaň v některých pásážích domácí dokonce přehrávala, výhru Vraňanům přinesla zejména individuální kvalita některých hráčů a naivní obrana hostů.

 

Ani ve druhém kole si nezasloužil pochvalu hlavní rozhodčí. Pan Slavkovský pískal jakýkoli náznak faulu ve prospěch Tuhaně, které odpustil i zmíněnou červenou kartu. Pokud by Vraňanští narazili na silnějšího soupeře, mohlo to výrazně ovlivnit utkání. 

Nerad bych, aby to vypadalo, že se stále soustředíme na rozhodčí. Slavkovský v tomto zápase kromě jednoho momentu nic výrazně nepokazil. Ve sporných momentech ale rozhodoval jednostranně, zřejmě podle sympatií. A když už díky IS FAČR známe jména konkrétních soudců, proč se k jejich počínání nevyjádřit.

 

AFK Vraňany 10:1 (4:1) Sokol Tuhaň

Branky: Švejcar 4, Raichl 2, Páko Roman 2. Páko Lukáš, Ruszo - Semerád

Sestava AFK: Mikš - Zych, Vyšata, Herenčár (K), Krejžík - Bulíř, Frič, Hrdlička, Brincko G. - Švejcar, Raichl

Střídání: Ruszo -> Brincko G., Krištof -> Bulíř, Páko Lukáš -> Frič, Páko Roman -> Raichl, Siran -> Krejžík

 

—————

Zpět