Na spomyšlském turnaji skončily Vraňany třetí

28.06.2015 09:45

V provizorní sestavě jsme se nejprve utkali s domácím SK Spomyšl. Do zápasu jsme vstoupili v tomto složení: Brincko T. - Zych, Herenčár, Rabinčák (K), Jaromiš - Brincko T. starší, Hanzlík, Hrdlička, Motejzík - Raichl, Páko G. Na střídání byli připraveni Krejžík a Košťál. Zatímco my jsme se na tento zápas sotva sešli, Spomyšl jej pojala velmi prestižně a její soupiska tak čítala přibližně 20 jmen. 

Domácí brzy vedli, přestože gólu pravděpodobně předcházel ofsajd. Poté co přidali druhý gól, dokázal Hanzlík ještě před přestávkou snížit přízemní ranou na 2:1. V tomto střetnutí jsme se nemohli spolehnout na útok, ani na obranu. V útoku se nám nedařilo podržet míč a obrana nedokázala odolávat neustálému náporu Spomyšle. Proto, když Zych zařídil z besprostřední blízkosti druhou branku Vraňan, znamenala už pouze snížení na konenčných 4:2.

 

V souboji o třetí místo jsme již nemohli počítat se zraněným gólmanem Brinckem, do brány se tak musel postavit Herenčár. Posílením byl naopak příchod Tibora Páka mladšího, který znamenal zkvalitnění útočné řady.

Dorostenci Lužce byli doplněni hráči A-týmu Uhrem, Jirkovským, Stejskalem a gólmany Prislupskými. Ani jeden z bratranců Prislupských se však nepostavil do branky, oba spolu nastoupili na hrotu lužeckého výběru. I Lužec tak měl v brance hráče z pole (v prvním poločase Havíře, ve druhém Kerpla). 

Lužečtí mladíci si před utkáním velmi věřili a i jejich trenér hýřil seběvědomím. Proti naší těžce poslepované sestavě toho ovšem příliš nepředvedli. Úvod a první branka patřila jim, s dalšími minutami se ale postupně vytráceli ze hřiště. 

V průběhu první půle jsme nepříznivý stav otočili na 1:2. Poté, co jsme na začátku druhé zvýšili na 1:3, začali lužečtí fotbalisté působit až odevzdaným dojmem. Výsledek 1:5 je tak z jejich pohledu ještě milosrdný. Kromě jednoho gólu a pár dalších šancí stihli během utkání snad jen několik nadávek na rozhodčí či na naše hráče.

 

SK Spomyšl 4:2 (2:1) AFK Vraňany (góly AFK: Hanzlík, Zych)

Sokol Jeviněves 5:4 (4:1) AFK Eletis Lužec - dorost

 

Utkání o třetí místo

AFK Eletis Lužec - dorost 1:5 (1:2) AFK Vraňany (góly AFK: Raichl 2, Hanzlík, Páko T., Tesařík)

 

Finále

SK Spomyšl 3:4 (2:2) Sokol Jeviněves

 

                   

                     

—————

Zpět