Gólové hody se šťastným koncem

09.05.2015 22:15
Utkání s rezervním týmem Velkého Borku nabídlo na poměry nejnižší mělnické soutěže atraktivní podívanou. Diváci viděli celkem osm gólů, spravedlivě rozdělených mezi obě družstva. Po 90 minutách, které nerozhodly o vítězi střetnutí, pokračovalo drama penaltovým rozstřelem.
 
V prvním poločase se ještě žádná přestřelka nekonala. Hosté se nejprve ujali vedení, ale na 1:1 srovnával ještě před přestávkou Raichl. Hrdlička po dlouhém nákopu z obrany zachránil míč hlavou u postranní čáry, balon přitom nasměroval přesně do běhu Raichlovi, který běžel sám vstříc brankáři a zakončil přesnou střelou na zadní tyč.
 
Ve druhém poločase znovu skórovali jako první hosté – 1:2. Vraňanští však dokázali stav otočit. Nejprve srovnával exkluzivní dělovkou do šibenice Hanzlík2:2. Balon k němu propadl po rohovém kopu a vraňanský šutér se s ničím nepáral a parádně se opřel do střely. Následně na 3:2 zvyšoval další povedenou ranou pod víko Raichl.
 
Hosté dokázali bohužel znovu překlopit skóre ve svůj prospěch. Po dvou dalších trefách otočili na průběžných 3:4.
 
Za nepříznivého stavu poté uviděl Herenčár červenou kartu. Domácí kapitán na poslední chvíli hasil zmatky v obraně nečistým způsobem, za což od sudího vyfasoval druhou žlutou.
 
Vraňanské AFK se ale přesto nevzdalo a v samotném závěru tlačilo svého soka. Po velkém počtu střel a standartních situací se nakonec podařilo vyrovnat. Rohový kop přesně našel na přední tyči nabíhajícího Vyšatu, který hlavičkou zařídil čtvrtý gól Vraňáků – 4:4. Domácí se ještě snažili strhnout vedení na svoji stranu, na to, aby popáté rozvlnili síť, ovšem nezbylo dostatek času. O vítězi tak musela rozhodnout penaltová loterie.
 
Po pokutových kopech se konečně poprvé v sezoně radovaly Vraňany. Hostující gólman, jenž svým pokusem začínal sedmou sérii, poslal míč přesně doprostřed brány, kde stál připravený Tomáš Brincko a střelu bez problémů lapil. Rozhodující „desítku“ domácích pak proměnil Tibor Páko. AFK Vraňany si do tabulky připisují 2 body, SK Slavia Velký Borek B bod jeden.
 
 
AFK Vraňany 5:4 np SK Slavia Velký Borek B 
 
Góly Vraňan: Raichl 2, Hanzlík, Vyšata, RPK Páko T.
 
ČK: Herenčár (po dvou žlutých)
 
Sestava Vraňan: Brincko T. – Jaromiš, Rabinčák, Herenčár (K), Vyšata – Brincko G., Frič, Hrdlička, Hanzlík – Zych, Raichl
 
Střídání: Páko Tibor -> Zych, Páko Tomáš -> Jaromiš
 
                             
 

—————

Zpět