Favorit soutěže ve Vraňanech klopýtl

21.09.2015 15:16

V sobotu 19. září přijelo do Vraňan B-mužstvo TJ Sokol Ovčáry, které mělo být dle papírových předpokladů jasným favoritem. Před touto sezonou se spojily týmy TJ Sokol Ovčáry (loňský vítěz krajského přeboru) s TJ Kly (loni 12. místo v okresním přeboru). Nově vytvořený klub nese název dlouholetého účastníka krajského přeboru (Ovčáry dokonce působily v ČFL, naposledy 2011/12), domácí zápasy však hraje v nedalekých Klech. A-tým, za který nastupují převážně „původní“ ovčárští fotbalisté, nyní kope I.B třídu - skupinu B (1. místo, plný počet 15 bodů). Soupiska rezervního mužstva se téměř shoduje s tou, v níž minulý rok nastupovalo TJ Kly v okresním přeboru.

Ovčárští před týdnem poprvé ztratili, když doma nestačili na Čečelice a podlehli jim 0:3. Vraňáci naopak podali doposud nejlepší výkon, vyhráli 0:4 v Řepíně a oloupili jej tak o všechny body.

 

Sobotní zápas přilákal velmi slušnou diváckou návštěvu, která sledovala dobrý vstup do zápasu v podání domácích borců. Ovčáry je sice převyšovaly v kombinaci, technické nedostatky ovšem Vraňáci nahrazovali větším pohybem a bojovností. Vypracovávali si také více nadějných příležitostí. Jednu z nich proměnil ve 33. minutě Švejcar, jenž si nejprve obhodil obránce a potom levačkou prostřelil hostujícího gólmana – 1:0.

Domácí si poté hlídali nadějný stav a ze zajištěné obrany vyráželi do občasných brejků, které bohužel nepřinesly pojišťující druhý zásah. Hostům to umožnilo srovnat z ojedinělé šance v 69. minutě. Střelu po rohovém kopu chtěl zblokovat Herenčár, bohužel míč pouze tečoval a Mikš už jej nedokázal vytěsnit mimo tři tyče. Velice smolný gól znamenal srovnání na 1:1.

Vraňanští se nesesypali a snažili se opět ujmout vedení. Hrdlička si našel balon za ovčárskou zdí po trestném kopu Švejcara, ve velké šanci ale zklamal a poslal brankáři malou domů. V samotném závěru mohl po rohu skórovat Zych, jeho hlavičku nicméně zastavil jeden z obránců na brankové čáře.

Rozhodl až penaltový rozstřel, v němž Mikš vychytal dva hostující střelce. Za domácí proměnilo všech pět vyvolených – Hrdlička, Švejcar, Mikula, Ruszo a Herenčár. Mikulův pokutový kop ale sudí Šulc chybně neuznal. Brankář vystihl Mikulův pokus a dokázal ho ztlumit. Kulatý nesmysl však zkrotil až za brankovou čarou a pak jej posunul ven z branky. Naivní rozhodčí, který při kopu nedával pozor, uvěřil gólmanovi, jenž v té chvíli opravdu držel míč na čáře. Vraňanští fanoušci mohutně protestovali, po rozřešení jim dali za pravdu i příznivci Ovčár. Vraňany přesto zvítězily, jelikož Mikš vykryl hned další penaltu. Ruszo a Herenčár se následně nemýlili a i proto AFK porazilo favorizovaný Sokol 2:1 np.

 

 

AFK Vraňany 2:1 np (1:0) TJ Sokol Ovčáry B

Branky: 33' Švejcar, RPK Herenčár – 69' zapsána jako vlastní

Sestava AFK: Mikš - Zych, Rabinčák, Herenčár (K), Krištof - Brincko G., Frič, Hrdlička, Mikula - Švejcar, Ruszo

Střídání: 31' Raichl -> Brincko G., 82' Páko L. -> Frič

 

 

—————

Zpět