Tři body zůstaly ve Vraňanech

27.03.2016 16:09

V utkání sedmých Vraňan se šestými Nebužely se nakonec po výhře 3:0 radovali domácí fotbalisté.

Vraňáci si poměrně rychle vypracovali dvoubrankový náskok. Nejprve se už ve 4. minutě prosadil tradiční střelec Švejcar, kterého po další čtvrthodině následoval útočný parťák Hanzlík - 2:0.

Svěřenci trenéra Martínka mohli vstřelit už do poločasu o poznání více branek, v dalších příležitostech si však nepočínali ideálně.

Herně to od domácích také nebylo ono. Hlavně Hrdličkovi se vůbec nedařilo a podal jeden z nejslabších výkonů ve vraňanském dresu. V záložní řadě vázla kombinace a v podstatě celý zápas byl, až na několik krátkých pasáží, neurovnaný a kostrbatý z obou stran.

Hosté z Nebužel si s herním projevem nedělali těžkou hlavu a soustředili se zejména na jednoduchou a tvrdou hru. Nejednomu vraňanskému fotbalistovi po odehrání míče patřičně nakopali. Tento prvek hry byl u hostů s přibývajícími minutami stále častější.

V 70. minutě schytal Švejcar nepříjemný šlapák od nebuželského obránce. Sudí Švancara prokázal smysl pro humor a udělil domácímu útočníkovi žlutou kartu. Hosté byli při protestech zkrátka hlasitější a tuto zmíněnou kartu si přímo vymodlili.

Vraňanský šutér ale k inkriminovanému momentu neřekl ani slovo a o tři minuty později to vrátil soupeři po svém. Míč, jenž před ním skočil, napálil halfvolejem přímo do šibenice – 3:0.

Další branky už ve Vraňanech nepadly a domácí zvítězili 3:0. Pochvalu si za tento zápas zasloží především obrana, která nepřipustila zdramatizování utkání. V první půli dirigoval obrannou čtyřku spolehlivý Hettner, ve druhém poločase jistil zadní řady zkušený Herenčár. Nezklamal ani Zych, který za stavu 2:0 zachránil Vraňany od jistého inkasování klíčovým obranným zákrokem.

 

 

AFK Vraňany 3:0 (2:0) FK Nebužely

Branky: 4' a 73' Švejcar, 19' Hanzlík

Sestava: Mikš – Rabinčák, Zych, Hettner, Vyšata – Frič, Mikula, Hrdlička (K), Raichl – Hanzlík, Švejcar

Střídání: 46' Herenčár -> Vyšata, 46' Ruszo -> Raichl, 83' Brincko -> Frič, 87' Krejžík -> Mikula

 

V dalších kláních 12. kola obzvláště zaujalo, kromě desetigólové kanonády Romy Neratovice, hubené vítětzství Ovčár proti 9 hráčům Vysoké.

 

—————

Zpět