Z Cítova odjeli Vraňáci naštvaní a bez bodu

07.03.2016 11:01

V sobotu 5. března jsme cestovali k pohárovému střetnutí do Cítova. Přestože nám scházelo pár opor v čele s Honzou Švejcarem, odjížděli jsme v optimistické náladě. Předpokládaný útok Frič – Hanzlík totiž také nevypadal vůbec zle.

Naše natěšení na fotbal opadlo po příjezdu do Cítova. Hlavní hřiště bylo nepřipravené, nenalajnované a na vedlejším, výrazně menším a křivějším, již byly pověšené sítě. Vše nasvědčovalo tomu, že Cítovští chtějí hrát právě zde.

Hlavní hřiště přitom nevypadalo vůbec zničené, ani podmáčené. Hráči Sokola dokonce v průběhu zápasu přiznali, že na velkém hřišti trénují.  Jediné logické vysvětlení, o šetření trávníku, se nám tedy rázem rozplynulo.

                              screenshot z Google Earth pro porovnání obou hřišť

 

Do zápasu jsme nevstoupili špatně a brzy jsme se gólem Friče dostali do vedení. V dalším průběhu prvního poločasu jsme se však místy dostávali pod obrovský tlak. Každý rohový kop, jiná standartní situace či aut poblíž pokutového území znamenal obrovskou výhodu a domácí z toho dokázali vychytrale těžit.

Nakonec se jim podařilo těsně před přestávkou vyrovnat a za průběžného stavu 1:1 se šlo do kabin.

V druhé půli jsme vedli ještě dvakrát, když se po další brejkové situaci trefil Frič a po rohu zavěsil Hanzlík. Cítovští fotbalisté bohužel dokázali pokaždé rychle odpovědět vyrovnáním.

Když se přibližně 10 minut před koncem poprvé dostali do vedení, předvedli nám, jak jsme si měli v těchto podmínkách počínat. Hráli velice jednoduše, zezadu a vyvarovali se chyb v obraně.

V utkání, jež počtem hráčů připomínalo kopanou, jsme nedokázali uspět a prohráli jsme 4:3.

 

TJ Sokol Cítov 4:3 (1:1) AFK Vraňany

Branky AFK: Frič 2, Hanzlík

Sestava AFK: Mikš - Rabinčák, Zych, Hettner, Vyšata - Ruszo, Mikula, Hrdlička (K), Ďoubal - Hanzlík, Frič

Střídal: Kympl

—————

Zpět