Vtip za pětikilo

10.04.2016 12:58

Souboj s Čečelicemi jsme si pro sebe předem označili jako zápas pravdy, který nám měl prozradit, jak na tom skutečně v současné době jsme. Utkání však nakonec ukázalo trochu jinou pravdu, jež naznačuje, v jaké situaci se nachází celý český fotbal.

Nejednou si zabrbláme u televize, jak jsou tlačeny elitní ligové týmy. Každý Vraňák, jenž má určitý fotbalový přehled, by našel v okolí alespoň jeden klub, který nastupuje v soutěži, na níž dlouhodobě fotbalovými kvalitami nemá.

Ale aby ve IV. třídě sudí takto tendenčně a zaujatě rozhodoval, to se jen tak nevidí. Ve fotbalovém pralese přece o nic nejde. Většina fotbalistů nastupujících v této soutěži hraje spíše pro radost a „pro žízeň“.

Bohužel a bohudík, i ve IV. třídě se hraje o postup a o ten Sokol Čečelice evidentně velice stojí. V duelu ve Vraňanech byly Čečelice lepším týmem, zejména jim k tomu však pomohl sudí Eder, jenž ochotně pískal každý kontakt s hostujícími fotbalisty.

Z přibližně 150. standartní situace se dvanáctičlenný tým soupeře v 70. minutě dočkal. Dobře kopnutý centr směřující na zadní tyč zapadl až za famózně chytajícího gólmana Mikše. Čečelice výsledek pečetily o deset minut později z pokutového kopu, který byl nicméně odpískán správně - 0:2.

Za rozhodnutého stavu vystřídal čečelický kapitán, jehož jméno snad nemusím nikomu představovat. Každý zasvěcený ví, že se Čečelice takto vysoko pohybují především díky tomuto muži. A to ani nemusí nastoupit na hřiště.

Tento člověk poté, bez jakéhokoliv studu, vysvětlil jednomu z domácích fandů, že hosté zkrátka chtějí postupovat. Nezapomněl se přitom zasmát rozhodčímu Ederovi, který ze sebe přede všemi udělal dobrovolně osla.  Kolik tento celý fór stál, prozrazuje název článku.

Vraňáci tak v oslabené sestavě, i přes houževnatý výkon a s vynikajícím Mikšem v zádech, podlehli prvnímu celku tabulky 0:2. 

Po závěrečném hvizdu propukla u hostů neskrývaná radost, jež připomínala postup minimálně na Euro. Přejeme tímto čečelickým fotbalistům hodně štěstí ve vyšší soutěži. Mají vše potřebné pro to, aby se do ní bez problémů probojovali.

 

AFK Vraňany 0:2 (0:0) Sokol Čečelice

Branky: 70' a 81' z pen. Hudec

Sestava AFK: Mikš - Vyšata, Hettner, Rabinčák, Páko L. - Raichl, Mikula, Hrdlička (K), Ruszo - Frič, Švejcar

Střídání: 68' Zych -> Raichl

 

 

—————

Zpět