Vraňáci se k povinné výhře protrpěli

04.04.2016 14:38

Vraňany se proti poslední Tuhani na výhru poměrně nadřely a zejména předvedenou hrou zklamaly.

 

V úvodních minutách se hosté z Vraňan ujali iniciativy a zatlačili svého soupeře. Z nekonečné série rohových kopů však nedokázali vsítit vedoucí branku. Tu nakonec zařídil v 9. minutě Mikula, který prošel domácí obranou jako nůž máslem a přízemní ranou překonal domácího gólmana – 0:1.

 

Druhý zásah přidal v minutě 26. Hanzlík, když se prosadil z přímého kopu – 0:2. Stejný hráč skóroval i za dalších 9 minut. To vraňanský útočník unikl tuhaňským zadákům, skvělým způsobem přehodil brankáře a následně zavěsil do odkryté klece - 0:3.

 

To však bylo od Vraňáků na dlouho dobu vše. V určitých pasážích se nechali od domácích výrazně přehrávat a hrozili pouze z občasných protiútoků, které však nedotáhli do konce.

 

V prvním poločase byl výkon ještě přijatelný a celkem slušný, ve druhé pětačtyřicetiminutovce to skřípalo mnohem víc. Nad fotbalovými akcemi převládaly nespokojené komentáře. Hosté se zkrátka nechali utkáním otrávit. A to jak slabým týmovým výkonem, tak tvrdou a nepříjemnou hrou Tuhaně.

 

Další gól přišel až v 73. minutě. Švejcar si naskočil na povedený rohový kop a hlavou prolomil své střelecké prokletí v tomto zápase - 0:4.

 

Výsledek pečetily ještě dvě penalty na konci utkání. Tu v 83. minutě proměnil Mikula a pokutový kop v samém závěru si pro sebe uzmul Hrdlička0:6.

 

Na Sokolu Tuhaň bylo vidět od minulého měření sil značné zlepšení a vítězství AFK se nerodilo tak snadno, jako v předchozích případech.  Důležité jsou ale především body a ty Vraňáci získali.

 

Za rozhodování zápasu si zaslouží pochvalu sudí Kortanová, která sice nepodala úplně bezchybný výkon, s přehledem však předčí většinu svých mužských kolegů.

 

 

Sokol Tuhaň 0:6 (0:3) AFK Vraňany

Branky: 9' a 83' z pen. Mikula,  26' a 35' Hanzlík, 73' Švejcar, 90' Hrdlička z pen.

Sestava AFK: Mikš - Rabinčák, Hettner, Zych, Vyšata - Frič, Mikula, Hrdlička (K), Raichl - Švejcar, Hanzlík

Střídání: 46' Brincko G. -> Rabinčák, 46' Ruszo -> Raichl, 76' Páko L. -> Frič, 85' Ďoubal -> Mikula

 

Všechny výsledky 13. kola:


—————

Zpět