Proti Dřísům konečně za tři body

29.10.2015 11:05

K předposlednímu mistrovskému utkání tohoto kalendářního roku odcestovali vraňanští fotbalisté na hřiště Sokola Dřísy. Na nerovném povrchu nakonec dokázali porazit, významně starší domácí výběr, vysokým rozdílem – 1:5.

Vraňany poslal do vedení již ve 3. minutě Ruszo, když překonal domácího gólmana technickou střelou na zadní tyč - 0:1. V dalším průběhu prvního poločasu se však Vraňáci převážně bránili. Nedařilo se jim držet míč a některými nepovedenými výkopy se dostávali pod dlouhotrvající tlak.

Jeden z mála dalších povedených vraňanských útoků zakončil Švejcar pouze do tyče, po polovině hry tak stále platil těsný stav 0:1.

Na začátku druhé půle zařídil kýžený dvoubrankový náskok kapitán. Herenčár rozehrával trestný kop se strany pokutového území a svůj střílený centr nasměroval přesně do rohu branky. 50. minuta – 0:2.

Klíčový moment přišel čtvrthodinu před koncem. Rozhodčí Švancara, stejně jako v Nebuželích, proti Vraňanům nesprávně nařídil pokutový kop. Znovu u toho byl nešťastník Vyšata, který zahrál rukou neúmyslně a nezmařil tím žádný gól nebo gólovou příležitost.

Špatně koplou penaltu ale Mikš vychytal, ihned následoval protiútok, na jehož konci byl Ruszo, jenž se svou střelou nemýlil – 0:3.

Po další povedené akci zvýšily Vraňany už na 0:4. Tentokrát frnkl domácím stoperům Frič a nekompromisní ranou propálil brankáře.

Poté se dočkal domácí Sokol čestného úspěchu. Vraňáci nechali svého gólmana ve štychu a ten byl, po jím zlikvidované střele, na druhou z dorážek přece jen krátký – 1:4.

V předposlední minutě, po dlouhém pasu za obranu, zkompletoval Ruszo hattrick a AFK tak zvítězilo 1:5.

 

 

Sokol Dřísy 1:5 (0:1) AFK Vraňany

Branky: 86' Rejšek - 3', 78' a 89' Ruszo, 50' Herenčár, 83' Frič

Sestava AFK: Mikš – Rabinčák, Švejcar, Herenčár (K), Vyšata – Raichl, Frič, Hrdlička, Brincko G. – Zych, Ruszo

Střídání: 46' Páko T. -> Brincko G., 63' Jaromiš - > Raichl, 74' Páko L. -> Zych

V 10. kole vítězili pouze hosté. Obrovským překvapením je penaltová výhra Tuhaně.

—————

Zpět