Oslabený soupeř si ve Vraňanech ostudu neudělal

02.11.2015 12:28

K duelu ve Vraňanech se B-tým Vysoké dostavil pouze v devíti lidech. V sobotu 31. 10. od 14:00 totiž hrálo své utkání také A-mužstvo FK Vysoká, které bojuje v okresním přeboru, a ve stejný čas i FC Mělník, s nímž se Vysoká před sezonou spojila. S celkem I. B třídy nyní spolupracuje a vzájemně si půjčuje hráče.

Vraňany si v zápase poměrně rychle vypracovaly dvoubrankový náskok. Ve 14. minutě nejprve Herenčár, jenž se vydal na útočný výlet, přetavil v gól výborný centr od Rusza. Druhou trefu zařídil o chvíli později přesným lobem Švejcar2:0.

Oslabení hosté však srdnatě bojovali a domácím se nedařilo přidat další zásahy, jež by utkání definitivně rozhodly.

V první půli se Vraňákům příliš nevedla ani kombinace. Dvounásobnou přesilovku mohli využít k dlouhému držení míče, při kterém by se pohybem bez balonu soupeř výrazně unavil. V některých momentech ale domácí fotbalisté nedokázali zachovat chladnou hlavu.

Ve druhém poločase se v tomto ohledu alespoň částečně zlepšili a drželi míč převážně na svých kopačkách. Hosté se do útoku dostávali pouze zřídka a soustředili se zejména na defenzivu. I přesto zvládli, po penaltě nařízené v 59. minutě, snížit na 2:1.

Těsný stav naštěstí příliš dlouho nevydržel. Švejcar se uvolnil na levé straně a překonal gólmana. Ztlumenou střelu pak pro jistotu dorazil do sítě dobíhající Raichl3:1.

Za další čtvrthodinu dostali Vraňanští ojedinělou příležitost k protiútoku. Samostatný unik zakončil Frič střelou podél brankáře – 4:1. V samém závěru zahrával stejný hráč pokutový kop, svůj pokus ale nenasměroval mezi tři tyče.

Vcelku pohodový zápas pro Vraňany s drobnou zápletkou ve druhém dějství tak skončil vítězstvím 4:1.

 

AFK Vraňany 4:1 (2:0) FK Vysoká B

Branky: 14' Herenčár, 20' Švejcar, 65' Raichl, 81' Frič - 59' Jonáš z pen.

Sestava AFK: Mikš – Zych, Rabinčák, Herenčár (K), Vyšata – Švejcar, Frič, Hrdlička, Brincko G. – Ruszo, Raichl

Střídání: 46' Jaromiš -> Brincko G., 66' Páko L. -> Zych, 70' Krejžík -> Rabinčák, 85' Ďoubal -> Raichl

FK Nebužely jako den a noc. V minulém kole podlehly na domácím hřišti poslední Tuhani, v tomto kole jako první obraly o body rozjeté Čečelice.

 

V dohledné době se můžete těšit na statistický souhrn uplynulé poloviny sezony.

 

—————

Zpět