Hořké vítězství

29.05.2016 13:03

V posledním domácím zápase vyzvali Vraňáci devátý celek tabulky – Sokol Dřísy. V otevřeném souboji hostům nakonec nastříleli pěkných 9 branek a dali jim lekci z produktivity. Činili se zejména Ruszo, který soupeřovým zadákům jednoduchým způsobem ukazoval záda, a také kapitán Švejcar, jenž v posledních utkáních bojuje jako o život.

Vraňanskou obrannou čtyřku dirigoval podruhé v řadě Hanzlík, nejvíce soubojů podstupoval již tradičně bojovník Zych. V záloze se s Fričem, místo zraněného Hrdličky, rval pracovitý Páko. Přestože hra úplně neodpovídala výsledku a kombinace často skřípala, nepředvedli Vraňáci v momentálním rozpoložení a situaci vůbec špatný výkon.

Raichl navázal na minulý povedený mač ve Všetatech a předvedl se opět v dobrém světle. Na postu krajního záložníka si Krejžík, i přes zraněný kotník, plnil své povinnosti a také přispěl k tříbodovému zisku AFK.

Po utkáních však v kabině nezavládla pozitivní atmosféra. Místo vítězných pokřiků bylo ticho jako na funuse.  Jeden z nejlepších hráčů totiž zvažuje změnu dresu a přestup za lepším. Není nepravděpodobné, že by byl následován i dalšími důležitými fotbalisty.

Třebaže za týden končí  A-týmu sezona, klíčové období pro celý vraňanský fotbal nastává právě teď. Blíží se čas volných přestupů a bude na každém hráči samotném, které působiště zvolí. Aby se tedy podařilo udržet nejvýraznější osobnosti týmu, bude potřeba přejít od slov ke konkrétním a razantním krokům a ukázat, že se to s postupem myslí ve Vraňanech opravdu vážně.

 

AFK Vraňany 9:2 (3:0) Sokol Dřísy

Branky: 17' Zych, 34', 49' a 77' Švejcar, 37', 47' a 85' Ruszo, 68' Raichl, 89' Brincko - 60' Fabián, 86' Dytrych

Sestava AFK: Mikš – Hettner, Zych, Hanzlík, Rabinčák – Krejžík, Frič, Páko L., Raichl – Ruszo, Švejcar (K)

Střídání: 45' Brincko -> Frič, 75' Jaromiš -> Krejžík, 77' Ďoubal -> Páko L.

—————

Zpět