Body z Byšic se potvrdit nepodařilo

11.04.2015 19:05

Došlo na slova kapitána (zároveň i trenéra) Herenčára, který po minulém povedeném utkání proti byšickému B-týmu varoval: "Příště to zas bude úplně jinej zápas."

Težko soudit, zda-li se hráči nevydali ze všech sil, jelikož byli ukolébáni posledními příznivými výsledky. Ať ano či ne, první poločas naše mužstvo zcela prospalo a po prvním dějství mohlo prohrávat i větším rozdílem. Stav 0:1 se tak dal považovat za poměrně přijatelný. Ač Dřísy vedly díky velmi sporné penaltě, měly i několik dalších slibných příležitostí. I domácí AFK mělo pár slušných střeleckých pozic, ale během první půle snad ani jeden nebezpečný pokus nesměřoval mezi tři tyče.

Po obrátce naši fotbalisté přidali a začali svého protivníka přehrávat, avšak kýžený gól stále nepřicházel. Vraňanský celek se snažil prosadit především po centrovaných míčích, ty buď ale nebyly dostatečně přesné nebo útočícím hráčům scházel větší důraz a rozhodnost v zakončení. Tlak domácích ještě umocnila červená karta, jež uviděl jeden z hostí po nebezpečném zákroku na Zycha, přibližně 15 minut před koncem. Gólmanovi Dřís ve dvou případech pomohla i branková konstrukce, přesto stále nekapituloval. Na Vraňany se nakonec usmálo štěstí v 90. minutě, kdy sudí po jasné ruce nařídil pokutový kop v jejich prospěch. Míč si vzal Hrdlička a s pomocí tyče vyrovnal. Následoval konečný hvizd - 1:1.

O vítězi pak rozhodoval penaltový rozstřel. Z domácích chybovali postupně Hrdlička a Bulíř, hosté byli až na jednu výjimku úspěšní a připisují si tak bonusový druhý bod. 

Vraňanští tedy po třech výhrách v řadě zklamali a nedokázali svého soka s mnohem vyšším věkovým průměrem porazit.

AFK Vraňany 1:2 np Dřísy (gól Vraňan Hrdlička z PK)

Sestava Vraňan: Mikš - Rabinčák, Herenčár (K), Hanzlík, Vyšata - Brincko G., Frič, Hrdlička, Mikula - Švejcar, Raichl

Střídání: Bulíř -> Brincko G., Zych -> Raichl, Krejžík -> Švejcar

 

—————

Zpět